Hoppas, hoppas, hoppas...

Att Youqer nu är fri från sitt problem!
Han har sista tiden fått vara ute i höstsolen "naken" eftersom pälsen vuxit ut igen, och hittills har det fungerat.
Han står under hård observation - och vid minsta tecken åker han in igen.
Nu står ju solen lägre på dagarna och UV-strålningen blir därmed inte lika kraftig. De här senaste dagarna när det varit riktigt soligt och varmt har UV-indexet legat runt 5-5,5 och det är ändå ganska högt (om än inte högsommar index). Jag kollar UV-index prognoserna varje dag. 

Så det verkar som vår misstanke om att han fått i sig något som gett obalans i levern och därmed gjort honom fotosensibel (solkänslig). Misstanken är ju då förstås Johannesört, eller möjligtvis Alsikeklöver (vilket jag dock inte sett någon). Vi har en del fyrkantig Johannesört vilken är svår att skilja från den äkta Johannesörten - men jag har nu läst mig till att de ofta växer på samma ställen, och ofta tätt intill varandra - så möjligtvis kan det ju finnas en del äkta Johannesört också. Konstigt nog så har ju ingen annan häst insjuknat (varken av våra eller grannarnas) så det kan ju inte finnas överdrivet mycket. Eller så är de andra smartare och inte äter dem... Fast i grannens ena hage var det alldeles gult av dem och de hästarna har ätit ner så gott som allt (en del är väl nertrampat också) och de har inte visat några sjukdomssymptom.

Hoppas på att det i alla fall inte återkommer - ska ge mig ut och kolla lite noggrannare bland de där blommorna innan de blommat över...


Fick några fina bilder på Caruzel från Nina i dag :)

                    

Fick även denna läckra bild på Bonito (Jumanjis första föl) och Linnea när de varit på en Pay and ride i Åstorp för ca 2 veckor sedan - resulterade i 2 felfria rundor i 60 cm :) Duktigt :) Bonito mättes till 137 cm vid 4-årsmätningen, imponerande - hans pappa var bara 105-110 cm och Manji är slutmätt 139,5 cm!
Han är lik sin mor på denna bilden :)

IMPONERAD!

Är det minsta man kan säga att jag blev idag :D
Teijo som är så ooooootroligt komplicerad vid lastning gick i dag in helt själv utan påmaning ens - utan att ens blivit bedd om att gå in! Jag snubblade nästan på min haka :D :D :D (något överdrivet kanske, men inte mycket)

Vi lånade Anns transport i dag för den har kombiramp bak och urlastning fram, så vi tänkte göra ett försök med den. Tänkte att vi öppnade dörrarna, för kliver hon bara upp på den så är hon ju halvvägs inne så då får hon inte den där häveffekten när hon ska över från lämmen till golvet som det brukar bli. Värt att prova i alla fall!

Vi öppnade frontutlastningen och tänkte ha Youqer som lockbete därfram, men han ville inte alls vara med på den idén. Bäst som vi håller på så kliver Teijo som sagt rakt in i transporten och ställer sig där. Efter att ha stängt in henne försökte vi med Youqer, men han ville inte alls gå in. Eftersom Teijo började bli orolig i transporten kändes det bättre att komma iväg nu när hon ändå var så duktig. Hon skulle inte behöva bli stressad inne i transporten då.

Hon stod så snällt hela vägen. Väl framme gnäggade hon några gånger, men stod helt still. Efter hon fått sprutan och vi pratade lite med Petter så stod hon alldeles tyst och stilla i transporten! Detta var ändå första gången som hon åkte ifrån Youqer.

Vi lastede ur henne hemma via frontutlastningen helt okomplicerat och lugnt. Dock hade hon fullt upp med att se sig omkring och rampen är ganska smal fram så hon klev bredvid den vid andra steget, men det gjorde henne inget.

Duktig häst :D Får STOOOOORA guldstjärnor i dag! 

Världens bästa!

Vilken TUR att jag är så lyckligt lottad att jag har en bror, svägerska och brorsbarn som alltid ställer upp i vått och torrt när jag behöver ha hem hö - och diverse annat också!

Även Patric var med och hjälpte till i torsdags, och det var väl tur det! Det är inte lätt att få upp rundbalar som väger 200-250 kg OVANPÅ varandra med enbart muskelkraft - utan maskinell hjälp - kan jag tala om!
Vi rullade dem på ett par grova reglar (eller vad man nu kallar dem för :) ) men det var ganska brant uppför och att rulla dem över kanten underifrån är INTE lätt! Men vi var ju några stycken i alla fall (även om Daniel o Patric nog fick göra tyngsta jobbet).

Ja, jag VET att jag har en syster som ställer upp på allt också! Men hon var inte med just då! :D


Blir så ARG!!

Är så otroligt förbannad på ett visst rasförbund!! :mad:
Hur kan en så enkel sak bli så komplicerad!?! :mad:
Inte nog med att de ändrar som de vill fast man sagt till att det VILL man inte!
Det ska behöva ta så otroligt lång tid att kontrollera, och fixa felet också!
Men FULLT betalt ska de säkert ha - och BETALA i TID är man nog tvungen till!!
Men göra sitt jobb ordentligt det behöver de tydligen INTE!! :mad:
Får man inte svar på ett mail kan man ju alltid RINGA!!!
Ska inte behöva vänta på ett mailsvar i över en månad! :mad:
Definitivt inte på sitt pass över TVÅ månader för en enkel komplettering!! :mad:

Nu börjar allvaret :)

Nu är det dags att Ziwa får börja jobba :) Om inte annat för att trimma midjelinjen lite :D :D
I dag har vi varit ute och promenerat med sele och träns för första gången :)
Kan väl säga att den här pinglan tar ALLT med ro :D Hon brydde sig inte om vart jag var - framför, bakom, bredvid - hon bara traskade på i samma takt.
Vi prövade att styra lite också och först undrade hon varför jag drog i bettet, men hon fattade snart vitsen :)

Hon är såååå fin min lilla pingla! :)
 

  

Toker :D

Nu får jag nog döpa om Youqer till Houdini!! :D :D
På något sätt - fråga mig inte hur - har han lyckats kravla sig ur sitt täcke! :D
Och jag kunde inte hitta det! :D Får ge mig in i buskagen i morgon...

Det var dags för en uppdatering...

Det var dags att uppdatera sidan med våra hästar och ponnier.
De som inte är länkade vidare har för tillfället ingen "egen" sida, men det kommer att komma framöver.

Hästar & Ponnier

A-ponny


B-ponny


C-ponny


D-ponny

Häst
Unghäst

4-år


 

3-år2-år

1-årFÖL

El Bonito

Gick igenom lite bilder jag hade på ett USB-minne och hittade då några på Jumanjis första föl
El Bonito, född 2007. Sålde honom 2009, och efter att ha flyttat några gånger hamnade han hos en familj som vi har lite kontakt med än i dag. De skickar mig lite rapporter om hans framsteg :) Fantastiskt roligt att veta att det går bra för hästarna man fött upp :)
Han har ett fantastiskt bra temperament, precis som när han var liten :) Han har fått beröm av dressyrtränare för sitt fantastiska steg, och han anses väldigt balanserad för sin ålder - kul!! Inridningen gick som på räls o han har startat några Pay an jump i år med några felfria resultat :)
Han har fått precis ett sådant hem man önskar att hästarna ska få - tyvärr var ju inte vägen dit helt rak, men han har äntligen hittat hem - som hon själv skrev.
Önskar dem ALL lycka med honom - och hoppas att vi får följa deras framsteg även i fortsättningen!

Här är några bilder :)
Första bilden är under inridningen, men vet inte riktigt när den är tagen...


Här tränar Linnea o Bonito 100802


I hagen 110425


Linnea o Bonito i Gustafslundsskogen i maj 2011

Det blev en liten fölis i alla fall :D !

I går morse hade Salima fått ett litet stoföl! Hon var helt fuxfärgad med lite vita hår i pannan.
Hon fick namnet Apricot's Rosima och är renrasig shetland.

Hon har redan som nyfödd nästan lika grova ben som Salima! En stadig bit :)

Nu har Yonquelle fått smeknamnet "Grållan" :D
Jag är inte längre osäker på färgen. Bilderna är tagna 1/8
Syns ganska tydligt nu vartåt det bär av, eller hur?


  
Det innebär ju att vi nu med säkerhet vet att Quickstep är skimmel.

Zoquento börjar också fälla av fölpälsen och verkar få en väldigt mörk fuxfärg, kan hända med mörkare man och svans... Han är väldigt mörk i taglet vid svansroten - ser helt svart ut, men det kan det ju inte vara eftersom han är fux. Att han är fux är det inget tvivel om. Kanske blir han leverfux? Eller svettfux som man sade förr...Youqer är en riktig liten spjuver :) Han har helt klart fått rätt namn :D
När jag lade ut hö i hagen lade jag ifrån mig ena påsen när jag tömde den andra och som vanligt var han snabbt framme! :D Men denna gången hann jag knäppa några bilder på honom. Tror han försökte få höpåsen över huvudet på mig som han kastade med den - undrar om han försökte säga mig något...? :D :D :Dklart.se

**************
RSS 2.0

Free Blog Content

Free Blog Content

Antal besökare
fr.o.m 110909
**************
**************
Välkommen till
stall Goldcot!
**************
Jag som innehar stuteri-
namnet heter Angelica
men även övriga familje-
medlemmar infattas.

Namnet Goldcot
godkändes hos SPAF
14/11-09

Från 30/5-11 har syster
Jessica fått ett eget
namn, och heter numer
stall Apricot!

**************