Hääääääärliga sol!!!

I går och i dag har det varit fantastiskt härligt väder med strålande sol och temperaturer som klättrat uppåt på termometern! :) Hääääärligt!! Just nu är det +10 grader här!

Snön som kom i förrgår (uppemot 20 cm på sina ställen) är ett minne blott, och det är snart barmark på vägen till stallet igen!

Hästarna får vårkänslor och just nu är hingstarna är mer spända än vanligt :) Dizel har börjat fatta att han är hingst också och gör allt han kan för att charma damerna :) Till och med lilla knasbollen Cazanova börjar bli lite hingstig - härmar väl de stora grabbarna förstås :D Han har läkt ihop mycket bra den senaste tiden.
De som ska föla är väl allmänt trötta av tyngden de bär på, och står mest o njuter i solen...
Busungarna får mer spring i benen än vanligt, och man håller på att tappa andan när de lägger iväg i sina serier o man vet inte om det är isfritt under snön just där!

Mera snö... SUCK...

Nu när det nästan var barmark på vägarna så ska det snöa IGEN! Blir så trött!!

Så här söt var dock Ziwa i sitt snötäcke i går kväll när de skulle komma in :)


Stella leder...

Hmmm, än så länge lutar det åt att Stella fölar först... Hon har satt mest mjölk, men å andra sidan så är det ju Teijos första föl o Stella har ju fått 4 föl innan och fick ju Cazanova förra året :) Men jag tror faktiskt inte att Luna ligger så långt efter heller :)

Fiiiiiiina Windi!

Jag är ju alldeles partisk i min bedömning, men hon har utvecklats fantastiskt fint lilla tjejen :)
I dag blir hon 9 månader!


Win di Bona  Fullblod sto  f:100609  e: Homme d'Honneur  u: Vanguardia  -  Precocious

Det närmar sig...

Fölningssäsongen börjar närma sig :)
Teijo skoddes av på bakfötterna i Torsdags när hovslagaren var ute - hon ska ju föla i mitten-slutet av April, men förmodligen innan nästa skoning ska göras - så bäst att vara förberedd :)  Spännande!

Undrar om det blir Stella eller Teijo som fölar först :) De är ju betäckta så gott som samtidigt... Hoppas bara att man inte blir besviken pga att det inte blir något föl :( Men jag är ganska säker på att Teijo är dräktig - Stella är det ingen tvivel om, inte Luna heller, däremot är jag mer än osäker på Vanja... Skulle tagit blodprov på henne, men nu känns det som jag lika gärna kan avvakta och se...

Rapport om stackars Cazanova - han var med ner till veterinärstationen i fredags när vi var inne för vaccination med Caruzel, o det såg ganska bra ut då, han fick dock förlängt med Finadyn kuren. Men nu tycker jag att han börjat svullna igen, stygnen börjar slitas upp och det ser lite rött och smått infekterat ut... Han fick en penicillinchock vilket gjort att penicillinkuren blivit avbruten... Förmodligen därför det börjar bli lite sämre. Förmodligen tar vi ett besök på veterinärstationen under veckan igen. Vi fortsätter kämpa på för att han ska tillfriskna snarast!

klart.se

**************
RSS 2.0

Free Blog Content

Free Blog Content

Antal besökare
fr.o.m 110909
**************
**************
Välkommen till
stall Goldcot!
**************
Jag som innehar stuteri-
namnet heter Angelica
men även övriga familje-
medlemmar infattas.

Namnet Goldcot
godkändes hos SPAF
14/11-09

Från 30/5-11 har syster
Jessica fått ett eget
namn, och heter numer
stall Apricot!

**************