Det närmar sig...

Fölningssäsongen börjar närma sig :)
Teijo skoddes av på bakfötterna i Torsdags när hovslagaren var ute - hon ska ju föla i mitten-slutet av April, men förmodligen innan nästa skoning ska göras - så bäst att vara förberedd :)  Spännande!

Undrar om det blir Stella eller Teijo som fölar först :) De är ju betäckta så gott som samtidigt... Hoppas bara att man inte blir besviken pga att det inte blir något föl :( Men jag är ganska säker på att Teijo är dräktig - Stella är det ingen tvivel om, inte Luna heller, däremot är jag mer än osäker på Vanja... Skulle tagit blodprov på henne, men nu känns det som jag lika gärna kan avvakta och se...

Rapport om stackars Cazanova - han var med ner till veterinärstationen i fredags när vi var inne för vaccination med Caruzel, o det såg ganska bra ut då, han fick dock förlängt med Finadyn kuren. Men nu tycker jag att han börjat svullna igen, stygnen börjar slitas upp och det ser lite rött och smått infekterat ut... Han fick en penicillinchock vilket gjort att penicillinkuren blivit avbruten... Förmodligen därför det börjar bli lite sämre. Förmodligen tar vi ett besök på veterinärstationen under veckan igen. Vi fortsätter kämpa på för att han ska tillfriskna snarast!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

klart.se

**************
RSS 2.0

Free Blog Content

Free Blog Content

Antal besökare
fr.o.m 110909
**************
**************
Välkommen till
stall Goldcot!
**************
Jag som innehar stuteri-
namnet heter Angelica
men även övriga familje-
medlemmar infattas.

Namnet Goldcot
godkändes hos SPAF
14/11-09

Från 30/5-11 har syster
Jessica fått ett eget
namn, och heter numer
stall Apricot!

**************