Äntligen avklarat :)

Treårstest i Nybro i går :) Caruzel är ju pappa till dem båda så för mig var det lite extra stort :)
 
En dag som började skapligt, blev till en mardröm, för att sedan plana ut till en lyckad dag trots allt :D
Vi kom iväg som planerat och allt kändes bra, lite nervöst eftersom vi aldrig varit där förut och det är ju alltid så när man inte riktigt vet hur man kommer dit...
Ungefär halvvägs var våra gps oense om vart vi skulle (vi åkte ju med två ekipage eftersom Dizel är hingst). Eftersom jag hade skrivit ut vägbeskrivningen också gick vi på den (och vår gps), mitt inne i ingenstans är vägen helt plötsligt avstängd åt det håll vi ska åt och trafiken omderigerad åt ett annat håll - här gick allt snett, och mardrömmen började! 
På små slingriga vägar kämpade vi oss fram och gpsen ville ha in oss på varenda skogsväg! Allt eftersom tiden gick blev man allt mer desperat - vi skulle ju aldrig hinna fram tills Ziwa skulle visas! Tillslut kom vi ut på den vägen vi svängde av från från början (ca 2,5 mil längre ner - i Blomstermåla) - Nu var vi åtminstone ute på "riktig" väg och kunde åka en större väg runt.
Eftersom vi förlorat så mycket tid och vi inte visste hur lång tid det skulle ta tills vi var framme nu (kan säga att gpser är inte att lita på när det gäller tidsangivelser, vår sa att vi skulle vara där kl 13:05 - Ziwas tid var kl 11:30, behöver jag säga mer??) så ringde jag till programansvarig för att meddela om vårt missöde! Förklarade vilken väg vi fick ta nu och att vi inte visste när vi kom fram. Hon svarade käckt: Men då hinner ni ju gott o väl om ni kör den vägen, men annars hade vi försökt placera om er. Lite snopen återfick jag hoppet :)
Ringde då även till vår visare som säkert började undra vart vi var någonstans, trodde jag - det visade sig att hon hade inte heller kommit fram än då hennes bil kokade på vägen. De hoppades dock att hon skulle hinna! Jag fick återigen ångest, tänk om vi nu kom i tid o så står vi utan visare istället!
Visst hann vi fram, var där strax efter 10:30 :D Även vår visare kom i tid så det löste sig tills Ziwa skulle in.
 
Ziwa var ganska laddad när hon värmde upp, och visade en trav som verkligen fick mig att häpna! :D Dock var hon ganska tjurig och små vresig. Väl inne på "banan" kändes det inte riktigt som vi fick till det mellan oss på marken... Kändes lite rörigt och hafsigt.
Nummerlapparna åkte upp vid öronen och Ziwa blev mycket irriterad på dem, vilket gjorde att hon sprang  och viftade med huvudet sänkt under lösgaloppen, vilket resulterade i en framtung galopp med stundtals flaxande framben. När vi sedan fick stanna upp mellan så lyckades jag trycka ner dem så de satt lite bättre.
Under framhoppningen lossnade det ena benskyddet lite, så dem slet jag bort i stället...
 
Men Ziwa gjorde det vi bad henne om trots allt runtomkring och det är jag nöjd med, även om hon inte var jätte entusiastisk. Vid visningen för hand såg hon ut som en huggorm! :O Öronen var klistrade mot nacken nästan hela tiden! Men hon visade upp sina gångarter väl ändå :) 
 
Det är inte lätt att försöka hävda sig som liten och knubbig i en värld av långbenta, högresta sportponnier heller, då detta är en bedömning av just sportponnier så är hon ju inte riktigt av den modellen :) Dock tycker jag att domaren var lite snål med bedömningen att hon var något svårpåverkbar i bjudningen för hon svarade ju direkt vid varje pådrivning, men det kanske avser att hon inte fortsatte rusa på när drivningen avslutades?
Fast hon kunde allt ha visat lite mer bjudning över lag, det tycker jag allt också! Men som sagt humöret var verkligen inte på topp hos damen just då :) Hon fick ju också bedömningen raka framben i traven, vilket jag tyckte var jättebra! Det vill man ju att Welshen ska ha, men inte här i alla fall. Här sänkte det poängen, vilket även kommenterades när vi kom ut (man sa just att welsh ska ju ha raka framben i traven)...
 
När hon sedan fick stå i transporten, äta hö och vänta på att det skulle bli Dizels tur verkade hon bli på bättre humör och var t.o.m lite småbusig. Väldigt pigg o glad :D Knäppgök! :D
 

(Bilden (tagen ur en lite konstig vinkel) är från Sydöstra Sveriges Ponnyförenings hemsida)

Dizel då :)  Han skulle startat kl 17, men vi lyckades ändra det direkt när starlistan kommit ut för att våra ponnier inte skulle behöva stå o vänta på varandra hela dagen! Turligt nog för oss var nr 16 kl 13:30 struken så han fick den tiden i stället.
Han skötte sig fantastiskt bra! Tror han förvånade oss alla som var med faktiskt :) Han skötte sig mycket bättre än på träningarna och visade sig absolut från sin bästa sida :)
Han fick ju stå och varva ner i transporten några timmar innan det var hans tur, vilket verkade vara till hans fördel :)
Tror nog att alla på plats gillade Dizels uppsyn och utstrålning! :) Han fick mycket kommentarer om att han är fin.
Själva visningen gjorde han med bravur :D och fick med sig en hopputmärkelse hem :) Hade han lyckats få en 8:a på galoppen också så hade han fått en gångartutmärkelse också :) Men det verkade som det var nästan omöjligt att få! Av 26 startande var det endast 2 som fick gångartsutmärkelse (det var dessutom de enda 2 som fick dubbelutmärkelse). Även hopputmärkelserna var ganska svåruppnåeliga. Endast 9 av 26 startande fick hopputmärkelse - vilket gör Dizels prestation ännu bättre!
Att han fick en 9:a på huvud hals och bål är ju imponerande!

(Bilden är från Sydöstra Sveriges Ponnyförenings hemsida)

En av de två ponnier som trots allt lyckades få dubbelutmärkelse var SB Edwin
(Bilden är från Sydöstra Sveriges Ponnyförenings hemsida)
ägs av Stall Brännebäck. Han visades av Hanna (som tillhör Stall Brännebäck) som också visade våra hästar :)
Ett JÄTTE GRATTIS till dem!! :D
 
För att se resultaten från testet klicka här

klart.se

**************
RSS 2.0

Free Blog Content

Free Blog Content

Antal besökare
fr.o.m 110909
**************
**************
Välkommen till
stall Goldcot!
**************
Jag som innehar stuteri-
namnet heter Angelica
men även övriga familje-
medlemmar infattas.

Namnet Goldcot
godkändes hos SPAF
14/11-09

Från 30/5-11 har syster
Jessica fått ett eget
namn, och heter numer
stall Apricot!

**************