Härlig ridtur...

I går lämnade vi Youqer i hagen och Teijo och jag gav oss ut på en tur i skogen, och hoppades att han skulle vara kvar där när vi kom tillbaka :)

Hon känns mycket mer vuxen att rida nu efter att hon blivit mamma :) Hon traskade på i maklig takt :D
Jag som gillar lite ärtigare hästar där man har lite mer tryck i steget, tycker att hon masar sig fram :D
Men i trav och galopp har hon väldigt fint flyt :)

Från att tidigare varit lite överfjantig för småsaker ibland kändes hon i dag väldigt trygg att rida - trots att det var väldigt blåsigt. Hon reagerade inte alls för de stora travarna med stockar som låg utmed vägen.
Ett blåvitt plastband som hängde i ett träd ryckte hon till lite för när hon fick syn på det, men lunkade sedan vidare.
Över den lilla bron med porlande vatten gick hon som ingenting med spetsade öron.
Mitt på en raksträcka kom vi travandes när plötsligt ett rådjur rusar över vägen 20 m längre fram, hon tittade lite efter det in i skogen men fortsatte i lugn trav.
När plötsligt en tjäder for upp från ingenstans ett tiotal meter fram hoppade hon till lite (jag med), men hon stannade eller tvekade inte, däremot vek hon ut lite där den kommit upp när vi gick förbi.
Sista sträckan när hon märkte att vi var nästan hemma blev hon lite mer spänd. Dock reagerade hon inte så hårt trots att grannens hästar kom dundrande i full galopp fram till staketet utmed vägen, spännde sig lite mer bara.
Strax efter, nästan hemma, rasslade det till i buskarna och hon hoppade högt! Men hon lugnade sig snabbt och lunkade in på stallplanen.

Måste säga att jag är väldigt nöjd med ridturen :) Kände mig väldigt stolt över henne när vi gick ut till hagen. Det kan inte vara lätt att lämna sin bäbis kvar i hagen första gången, ändå skötte hon sig exemplariskt :)

Väl ute i hagen syntes det inte till en enda häst :O Tänk om Youqer sprungit igenom staketet och fått med sig de andra :O
Hagen är ju i och för sig väldigt stor så vi gick igenom och ner mot nästa lycka och där stod gänget :) Youqer stod och betade och ingen reagerade när Teijo gnäggade. Jag visslade till och då lyftes alla huvuden. Tänkte att nu kommer han nog som en skottspole. Släppte Teijo och hon gnäggade på honom igen, då svarade han men stod kvar som om inget hänt? Snopet! Teijo fick allt gå ner till honom :D Så mycket brydde han sig om att morsan var borta :D


Kommentarer
Postat av: Lina - Team Hippoteket

kul att det gick bra! hon kanske tyckte det var skönt att slippa ungen ett tag, så som bellona gjorde med sin? :P

2011-09-15 @ 14:11:24
URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

klart.se

**************
RSS 2.0

Free Blog Content

Free Blog Content

Antal besökare
fr.o.m 110909
**************
**************
Välkommen till
stall Goldcot!
**************
Jag som innehar stuteri-
namnet heter Angelica
men även övriga familje-
medlemmar infattas.

Namnet Goldcot
godkändes hos SPAF
14/11-09

Från 30/5-11 har syster
Jessica fått ett eget
namn, och heter numer
stall Apricot!

**************