Där ser man...

Fick ett litet inlägg från Jennifer i mina kommentarer :) 

Postat av: Jennifer

Hej!
Jag hade en welshponny som var efter Tetcott Goldcrest. Min ponny skulle i så fall vara hennes 17:e och sista föl. Jag undrar om det var ni som hade henne?

http://www.youtube.com/watch?v=b6qGzsBsgp4

Vänliga Hälsningar,
Jennifer

2011-09-28 @ 12:44:14

Tetcott Goldcrest RW69 är mormorsmor till Goldcot Ziwa och At Lazt som vi har kvar. Deras mor Nikita RW934 var dotter till Tetcott Goldcrests dotter Nadja IV RW775.

En annan vändning på den här historien blev också att vår Nikita RW934 även är halvsyster till Jennifers Tintin IV :) De har nämnligen samma far, The Hale Helios RW56 - och var dessutom födda samma år! :D
Tänk som det kan bli!

Tyvärr så ägde vi ju inte Tetcott Goldcrest själva, men har varit i kontakt med Kicki som hade henne sista tiden...
Har mailat infon till Jennifer, men det fick mig att fundera på hur bra internet är till att få kontakt med folk :)
Jag hittade även Kicki via en slump på ett forum (som dessutom inte handlade om hästar) där hon hade nämnt Tetcott Goldcrest :D
Det är alltid roligt att få veta mer om hästarnas släktingar :)

 
Nikita RW934, Welsh sek.B, 1990-2009

Kommentarer...

Någon kanske varit observant och sett att vissa kommentarer försvunnit... Det är inte för att jag vill plocka bort någons inlägg! De har bara flyttats från inlägget där de skrivits eftersom de inte härrör till det inlägget.
De finns numera under fliken kommentarer som finns under headerbilden.

Skulle gärna vilja att ni använder den sidan när ni skriver något som inte tillhör något av mina inlägg, t.ex svar på när jag kommenterat ett av era inlägg.

Kommentarer som hör i hop med ett specifikt inlägg ska förstås skrivas i det inlägget :)

Tack på förhand!

Nödvändig uppdatering!

Var ju tvungen att uppdatera hingstsidan också :P Har ju helt glömt bort det nu när de inte är hemma...

Quickstep ska (om allt går som det ska) vara kvar i Säffle även betäckningssäsongen 2012. Han blir nu inriden och används i avel där.

Caruzel har varit borta under betäckningssäsongen 2011 och har även han blivit inriden, och satt framför vagn någon gång. Vi letar nu efter någon som kan fortsätta utveckla honom och förhoppningsvis även tävla honom lite framöver, annars får han komma hem snart igen :)

Avelshingstar

Vi har två licensierade hingstar som även står till förfogande för utomstående ston!


Stall Goldcot
har Welsh hingsten Joelsbo Caruzel, lic nr 35-0144
en hingst med en guldkantad stamtavla, och ett fantastiskt temperament! Har lämnat genomgående hög klass och fantastiskt temperament även på sina avkommor! Läs mer om honom här!
Årets pris: Språng. 500:- Stoavg. 150:- Dygnsavg. 10:-  per dygn (15:- sto med föl) på bete. Levande fölavg. nästa år 1000:-
inga övriga kostnader tillkommer förutom ev. veterinärkoll o hovslagare. Ev tillskottsfoder medtages.


Stall Apricot har Welsh Mountain hingsten Consors Quickstep, lic nr 36-0111
en hingst som alltid lämnar gulanlag (isabell, gulbrun, gulsvart mm) på sina avkommor. Hans avkommor har fått ett mkt bra temperament! Läs mer om honom här! Är för närvarande utlånad!
Årets pris
: kontakta Stall Kullens Arabstuteri: http://www.stallkullensarabstuteri.se/quickstep.htmlEn STOR eloge till...

              
     och deras registrator Kajsa Martinsson som fixade stamtillägget i mitt andra stos pass!

Skickade iväg detta pass Torsdagen den 16/9 och det var (pga helgen) framme och hämtades ut 20/9.
I dag den 23/9 kunde jag hämta ut det här hemma igen! FANTASTISKT bra jobbat!! DET kallar jag service!

Dessutom hade hon sett till att sätta in sidorna med vaccinationerna från det gamla passet, och även sidan
med hennes slutmätning kom med då! Är otroligt tacksam och lättad att detta gick så smidigt med tanke på
det andra rasförbundets hantering! Så här ska det gå till!! :)


Kul bild

Tog en huvudbild på Youqer som väl blev sådär, men när jag tog upp den på datorn upptäckte jag en LITEN en som också ville vara med på bilden :D

    

Cotillion ser verkligen mini-mini ut på denna bild :D


Lycka!!!

Det finns inget härligare än att rida i skogen den här årstiden faktiskt!
I går började det skymma lite innan vi hann hem och det var precis knäpptyst inne i skogen.
Det enda som hördes var de dova dunsarna av Teijos hovar på stigen.
Det var lagom varmt, solen stod lågt när vi gav oss ut, och gjorde att träden såg ut att stå i brand.
Hon gick med spetsade öron, och lite mer schvung i skritten i dag.
Fylldes av en sådan fantastisk glädje- och tacksamhetskänsla som värmde i hela kroppen!

Vi hoppade några språng över ett par gamla telefonstolpar som står lutade mot ett träd - hon hoppade JÄTTESTORT första språnget, men sedan hopade hon SÅÅÅ fint! Härliga häst!

Inne i skogen när vi kom filosoferandes står det en större traktor (med timmervagn efter) inbackad på en stig, det är Teijos allra största fobi här i livet - lastbilar, traktorer och stora maskiner är världens största monster även om de står still. Hon såg den först, jag försökte att inte låtsas om den som jag brukar. Hon tittade bara på den hela vägen förbi :) Hon vek inte ens ut, eller "blåste" när vi passerade den :D

Lite längre fram höjer hon huvudet och ser sig fundersamt om - Titta matte! De bygger om!!!
Det håller på att bli ett kalhygge till i skogen, lite sorgligt faktiskt. Hon gick som en spårhund med näsan i backen (insåg att tyglarna var lite korta i detta läge) och varje ställe där de kört in med skogsmaskinerna ville hon kolla av, men jag tyckte att vi borde gå hemåt, mörkret var ju som sagt i antågande.

Hon gjorde mig så glad och lycklig i dag igen min vackra lilla (ehhh - stora) häst!
Gillar verkligen inte att älgjakten börjar snart - nu när naturen är så härlig att rida i! Min häst syns väl visserligen, men man har ju hört om förlupna kulor som dödat joggare mm.


Teijo o Windi


Hi Hi...

Nu har jag klurat lite igen :)

Tycker det är så himla skoj att hålla på o pyssla med min blogg...
Håll muspekaren över länkarna under headerbilden får du se :D

Var svårt innan jag fattade vart och hur jag skulle lägga in koden, men det var inte så svårt egentligen när jag väl kom på det till slut :)

Äntligen!

Jahapp... I dag fick jag de saknade sidorna med vaccinationerna på posten, samt en liten skrivelse till veterinären som ska föra in dem i det nuvarande passet. Så nu blir det komplett till slut! Färdigstrulat med det! :)

Har hållt på med papper mest hela dagen känns det som. Har kopierat av alla fölens handlingar som ska skickas in så att jag har dem IFALL de försvinner på posten :S - man vet ju aldrig!
Språngrullan för i år är färdig och ivägskickad (jag ville sköta den trots att Caruzel är utlånad).

Har också skickat in ett annat stos pass för komplettering av stam inför fölregistreringen, men till ett annat rasförbund - men jag är väldigt nervös för det! Har mailat fram och tillbaka VÄLDIGT många gånger med deras registrator så att inget ska kunna gå fel! Har svart på vitt nu att vi är överens om vad som gäller. Har vänt och vridit på frågorna på alla håll o kanter för att det verkligen inte ska gå att misstolka! Så jag hoppas att ha det passet tillbaka inom någon vecka...

Härlig ridtur...

I går lämnade vi Youqer i hagen och Teijo och jag gav oss ut på en tur i skogen, och hoppades att han skulle vara kvar där när vi kom tillbaka :)

Hon känns mycket mer vuxen att rida nu efter att hon blivit mamma :) Hon traskade på i maklig takt :D
Jag som gillar lite ärtigare hästar där man har lite mer tryck i steget, tycker att hon masar sig fram :D
Men i trav och galopp har hon väldigt fint flyt :)

Från att tidigare varit lite överfjantig för småsaker ibland kändes hon i dag väldigt trygg att rida - trots att det var väldigt blåsigt. Hon reagerade inte alls för de stora travarna med stockar som låg utmed vägen.
Ett blåvitt plastband som hängde i ett träd ryckte hon till lite för när hon fick syn på det, men lunkade sedan vidare.
Över den lilla bron med porlande vatten gick hon som ingenting med spetsade öron.
Mitt på en raksträcka kom vi travandes när plötsligt ett rådjur rusar över vägen 20 m längre fram, hon tittade lite efter det in i skogen men fortsatte i lugn trav.
När plötsligt en tjäder for upp från ingenstans ett tiotal meter fram hoppade hon till lite (jag med), men hon stannade eller tvekade inte, däremot vek hon ut lite där den kommit upp när vi gick förbi.
Sista sträckan när hon märkte att vi var nästan hemma blev hon lite mer spänd. Dock reagerade hon inte så hårt trots att grannens hästar kom dundrande i full galopp fram till staketet utmed vägen, spännde sig lite mer bara.
Strax efter, nästan hemma, rasslade det till i buskarna och hon hoppade högt! Men hon lugnade sig snabbt och lunkade in på stallplanen.

Måste säga att jag är väldigt nöjd med ridturen :) Kände mig väldigt stolt över henne när vi gick ut till hagen. Det kan inte vara lätt att lämna sin bäbis kvar i hagen första gången, ändå skötte hon sig exemplariskt :)

Väl ute i hagen syntes det inte till en enda häst :O Tänk om Youqer sprungit igenom staketet och fått med sig de andra :O
Hagen är ju i och för sig väldigt stor så vi gick igenom och ner mot nästa lycka och där stod gänget :) Youqer stod och betade och ingen reagerade när Teijo gnäggade. Jag visslade till och då lyftes alla huvuden. Tänkte att nu kommer han nog som en skottspole. Släppte Teijo och hon gnäggade på honom igen, då svarade han men stod kvar som om inget hänt? Snopet! Teijo fick allt gå ner till honom :D Så mycket brydde han sig om att morsan var borta :D


Glädje byttes till hopplöshet...

Ja, vad ska man säga...
Efter en ARG konversation med tidigare omnämnt rasförbund i måndags fick jag svaret i tisdags att nu hade de äntligen lyckats få tag på någon på Jordbruksverket och mitt pass var nu på väg hem tillrättat och klart :) Jag blev förstås jätteglad :D
Redan i dag hade det kommit och jag har just varit och hämtat ut det...

Allt såg ut som det var tänkt med stammen kompletterad och så.

Jag har mina pass i en särskild mapp i en särskild typ av plastfickor där jag sätter in ca halva passet i plastfickan och resten "hänger lös" - liiiite svårt att förklara kände jag :) . Hur som helst, för att underlätta för veterinären är det sidan med vaccinationerna på det sista bladet som hänger löst -  det är då bara att vika fram den sidan när det ska skrivas i.
Hästen i fråga var inne för vaccination 22/8 och fick då denna vaccination infört på ett vanligt vaccinationskort och det skulle skrivas in i passet när hon fått tillbaka det. Tänkte passa på i morgon när vi åker in med 2 andra hästar för vaccination eftersom passet nu kommit.

Började bläddra, fram och tillbaka flera gånger... Men sidan FINNS INTE!!! :O Detta är ju helt och hållet sanslöst! Jag har väntat på mitt pass i nästan tre månader - jag har tjatat och bett - och så kommer det äntligen hem, då är det ännu värre!!!

Jag är så fruktansvärt arg, ledsen och besviken! Fick dessutom BETALA FULLPRIS för all väntan och att få passet försört! Vad ledsen jag blir! ;(

ID-kontroll

Nu är årets alla föl avritade och chipmärkta :) Nu ska bara alla papper skickas in så de får sina pass.

Alla skötte sig utmärkt :) Duktiga små pållar vi har, som vanligt :D

Den här skulle jag väldigt gärna vilja ha!


                Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)

Ytterligare en tävling :)

 
                               Länk till tävlingen :)


Föl 2012

Inför 2012 har vi tagit ett sabbatsår på fölfronten.
Båda våra hingstar har lånats ut under denna säsong, så förhoppningsvis blir det ett par föl 2012 efter dem i alla fall :)

Men det blev visst inte riktigt som det var tänkt :) Den 26/3 fick Stella ett litet oplanerat stoföl som fick namnet Apricot's Teyla. Vi vet vem den skyldiga är, men det krävs ju ändå ett DNA-test på dem båda för att få det bekräftat. Mer info om henne finns på stall Apricots sida http://www.stall-apricot.zmn.se/index/130425.html


Föl 2011

Våra föl 2011.
I år förlorade vi Lunas ena tvillingföl, och Vanguardia fick tyvärr inget föl. Däremot fick vi ett bonus föl eftersom Carizma fölade efter tjuvbetäckning.

Apricot's Sevillana

Goldcot Youqer

Apricot's Chaconne

Goldcot Yonquelle

Welshpartbred - sto
född 13/4 (dygn 329)
e: Consors Quickstep
u: Stella Nova  -
Marzakh

Welshpartbred - hingst
född 22/4 (dygn 337)
e: Joelsbo Caruzel
u: Teijo  -
okänd

Welshpartbred - sto
född 3/5 (dygn 336)
e: Consors Quickstep
u: Dina Meyer  -
Nilema Champ

Welshpartbred - sto
född 4/5 (dygn 334)
e: Consors Quickstep
u: La Luna Ideal  -
okänd

INGEN
BILD

Goldcot Yonquette

Goldcot Zoquento

Apricot's Cotillion

Apricot's Rosima

Welshpartbred - sto
född 4/5 - död 4/5
e: Consors Quickstep
u: La Luna Ideal -
okänd

Welshpartbred -hingst
född 24/5 (dygn 340)
e: Joelsbo Caruzel
u: Jumanji  -
Marzakh

Welshpartbred - hingst
född 26/6 (dygn ?)
e: Consors Quickstep
u: Carizma Nova  -
Joelsbo Caruzel

Shetland - sto
född 6/8 (dygn 386)
e: Roson RS329
u: Salima RS6275  -
Fridhems Algot RS253


Provar att delta i en tävling :)


Var med du också!!


Kommentarer...

Om jag kommenterat ett av dina inlägg så använd denna sida att svara på.
Kopiera gärna in min kommentar också så jag vet vilket inlägg det refererar till.
Tycker det blir så rörigt med ovidkommande kommentarer i inläggen :S
Detta inlägg kommer ligga som en länk under headerbilden.

Här kan du även skriva andra kommentarer som inte anknyter till ett specifikt inlägg,
eller kanske frågor och tankar - Lite som en gästbok kan man säga :)

Tack för er hjälp! :)


klart.se

**************
RSS 2.0

Free Blog Content

Free Blog Content

Antal besökare
fr.o.m 110909
**************
**************
Välkommen till
stall Goldcot!
**************
Jag som innehar stuteri-
namnet heter Angelica
men även övriga familje-
medlemmar infattas.

Namnet Goldcot
godkändes hos SPAF
14/11-09

Från 30/5-11 har syster
Jessica fått ett eget
namn, och heter numer
stall Apricot!

**************