Hemma igen :)

Jag har ju glömt att berätta att Caruzel kom hem förra veckan när Vanja lämnat oss...
Har haft huvudet fullt av annat...

Han är så söt den lilla krabaten! Han har inte gjort annat än ätit sen han kom hem! Efter en veckas frenetiskt ätande har han dock nu lugnat ner sig till en mer normal nivå :)

Han är nu så gott som helt vit i ansiktet och han är SÅÅÅÅ söt :D Även om det inte syns under luggen! Charmtrollet :)


    


Fölutställning :)

Vi tyckte att vi kom iväg sent till Söndagens utställning i Gottlösa, så pass så jag faktiskt ringde på vägen och kollade om det var några strykningar under morgonen - och tala om att vi var på väg. Andra klassen påbörjades precis då med 7 startande, och därefter var två klasser med totalt 5 startande. Då tänkte vi att vi precis skulle hinna :)

När vi anmälde oss så sa de att de precis hade börjat undra vart vi tagit vägen - HJÄLP :O då är vi sena, tänkte vi!
Ut med fölen finputsa lite och sedan fram vid ridhuset för lite uppvärmning...
Men sedan fick vi vänta... och vänta... och vänta... Vi väntade nog minst en timme!
Fölen började bli lagom uttråkade när det var dags att kliva in i ridhuset...

Alla skötte sig dock VÄLDIGT bra! Med tanke på att detta var första gången hemifrån. Första gången utan mamma så länge för mina tre föl (har inte påbörjat avvänjningen av dem än). Första gången bland främmande hästar och första gången hingstfölen åkte transport (Quellan har ju åkt några gånger med mamma innan). Youqer som totalvägrade att gå fram till transporten första gången har provlastats en gång sedan och då gick det bra med lite muta. Gick jättebra både hemma och när vi skulle hem med alla tre fölen.

Är mäkta imponerad av dem alla! Fick även beröm av andra på platsen för hur välhanterade de är :) Poängen är att de är inte jättemycket tränade - utan detta är bara ett bevis på att vår avel går åt det håll vi strävar efter, ponnier med ett MYCKET bra temperament och stor samarbetsvilja :D

Kändes som domaren över lag var ganska hård i sin bedömning. Fölen är ju väldigt olika långt i sin utveckling, och är i olika växtfaser. Vilket förstås inte är det optimala. Tycker personligen att 5-6 månader är en lite dum ålder att visa i, men eftersom mina föl drabbats av än det ena och än det andra har det liksom inte varit läge innan...

Resultatet blev


Reserv BIR (Reserv Bäst I Rasen) med 38 p fick Goldcot Zoquento, snuvad på BIR titeln av Apricot's Sevillana med en poäng :) Självklart skulle ju våra ponnier erhålla dessa titlar eftersom det endast var våra ponnier med i vår klass, men det är ju roligt ändå :D

Zoquentos poäng (38 p - silver) blev en riktig överraskning för mig eftersom han just nu är ganska tunn, förmodligen relaterat till att han nyligen var riktigt halt. Jag hade inte räknat med att han skulle lyckas så bra i dag faktiskt :)
Han var dock lite oengagerad när vi skulle röra på oss så det blev bara halvdant, men han var duktig ändå! :)

Youqers poäng (35 p - silver) blev jag dock först riktigt besviken på, men efter att ha funderat så är han ju faktiskt inte riktigt av ponnytyp, utan mer storhästmodell (kommer ju säkert att bli stor häst också). Så detta gör ju förstås att poängen dras ner.
Han var jätte laddad innan det blev hans tur och jag oroade mig lite för om vi skulle hinna stanna innan avspärrningen i traven, men han blev tvärtom (förmodligen höll jag tillbaka lite för mycket först) och han ville inte springa på alls...

Yonquelles poäng (34 p - brons) var väl ingen överraskning även om man förstås hoppas på lite mer... Hon skötte sig dock mycket bra! Hon ville gärna lägga sig och rulla sig när vi stod och väntade på att få visa upp oss :D men vi lyckades hålla oss på benen.

Apricot's Sevillana och Goldcot Zoquento gick båda vidare till Bästa Föl. Vi valde dock att åka hem med Zoquento eftersom det var en tung dag för fölen ändå - och de längtade hem till sina mammor!
Sevillana stannade dock kvar och placerades som 3:e bästa föl...
Känns som sagt som domaren var något hård i sin bedömning med bara ett eller två guldföl (om nu något?), ska bli intressant att se vad övriga föl belönades med för poäng :)

Ett stort tack till Lina för att vi fick låna hennes transport, och till alla våra familjemedlemmar som ställde upp och följde med som handlers och chaufförer :)


Farväl...

Tänker nu tillbaka på de år vi haft,
de lyckliga stunderna ger mig kraft.

Mitt hjärta känns tomt och tungt,
men tårarna faller sakta och lugnt.

Inombords skriker jag av sorg,
men bygger runt mig en jättelik borg.

Kommer aldrig glömma dig,
du finns alltid i hjärtat hos mig.

Även om saknaden är fruktansvärt stor,
har du det bättre där du nu bor.

Farväl min kära vän,
hoppas få se dig på andra sidan sen.
    
R.I.P Vanguardia, fullblodssto, 1997-2011


Söta systrar :)

Svårt att tro men dessa två sötnosar är faktiskt helsyskon! 
Våra godbitar Goldcot Ziwa (brun) född 2009 o At Lazt (skimmel) född 2008
e: Joelsbo Caruzel  u: Nikita RW934 - The Hale Helios RW56
  


Håller tummarna nu för nu är faktiskt Zoquento ohalt! Hoppas bara det håller i sig! Fölen ska visas på Söndag.


Nu ska vi tävla igen :)Här kan du hitta tävlingen :)


Vad ÄR det här!

Detta året har bjudit på idel motgångar och problem med hästarna... De flesta inte så stora, men det är inte roligt! :(

Trassel med pass - IGEN!
Fölens pass har också strulat nu pga en liten streckkodsremsa som följer med chipen saknas.
Av någon outgrundlig anledning ska tydligen en av dessa streckkodsremsor KLISTRAS in i passen. Under alla år som jag registrerat hästar så har jag inte skickat med någon extraremsa in (har faktiskt ett litet lager här hemma), och ingen har heller tidigare efterfrågat dem. Någon iklistrad streckkod finns inte heller i något pass utom i det sista passet som jag hade inne hos ASRP för stamtillägg (för några veckor sedan) - där sitter det en nu, men satt ingen i det gamla, men det måste vara en som satt på något av tidigare inskickade dokument vid hennes registrering.

Vid årets ID-kontroll fick vi dock inga extra remsor! Det visade sig att alla remsor var inklistrade på dokumenten som skickats in till registratorn, utom en som klistrats in på ID-kontrollantens papper.

Personligen tycker jag det är helkorkat att KLISTRA in en sådan remsa direkt i passet som då kan pillas loss av någon otillbörlig - eller lossna. I ASRPs pass har dock streckkoden tidigare (även i det senaste) varit INKOPIERADE vid konturdiagrammet, det är ju vettigare! Med dagens dataprogram torde det inte vara så svårt att kopiera in dem där.
Eller varför inte göra om konturdiagrammen så att streckkodsremsan, och ID-kontrollantens underskrift sätts i övre vänstra hörnet direkt när det skrivs...

Efter en massa mailande hit och dit har vi nu tillslut kommit fram till att det faktiskt GÅR att tillverka dem utan denna remsa, så fölen ska nu få sina pass.

Dessutom har ALLA mina föl i år nu haft otur!
Först lilla Yoquette som gick bort, sedan hennes tvillingsyster Yonquelle som hade problem med sina framknän.
Därefter fick stackars Youqer någon soleksems reaktion och nu haltar stackars Zoquento kraftigt förmodligen pga djup hovböld enligt veterinären! Frågan är om han kommer kunna visas på den planerade utställningen... :(
Goldcot Yonquelle      Goldcot Youqer      Goldcot Zoquento 

klart.se

**************
RSS 2.0

Free Blog Content

Free Blog Content

Antal besökare
fr.o.m 110909
**************
**************
Välkommen till
stall Goldcot!
**************
Jag som innehar stuteri-
namnet heter Angelica
men även övriga familje-
medlemmar infattas.

Namnet Goldcot
godkändes hos SPAF
14/11-09

Från 30/5-11 har syster
Jessica fått ett eget
namn, och heter numer
stall Apricot!

**************