Mindre roligt... :(

Youqer har haft lite torr och eksemaktig hud på näsan en tid, inte så ovanligt på hästar med mycket vita tecken och skäckar - då den rosa huden ofta är känsligare. Jag har försökt att smörja honom så gott det går, men han är inte riktigt samarbetsvillig! :)
Men då jag tyckte att det blivit lite mer o även på baksidan av ena bakbenet och i svansroten i förrgår så bestämde jag mig för att jag skulle minsann få smörja honom ordentligt så han skulle få komma in och bli ordentligt insmord i går. När jag skulle hämta honom var han 100 gånger värre än dagen innan - så där bara!

Jag blev smått chockad över hur han ser ut! Han är inte sårig, mer än något lite vid sidan av svansroten, men han hade förtjockad hud på sidorna av halsen, på baksidan av bakbenet, över mulen o halva bläsen upp samt vid svansroten. Bara i de vita fälten! Han stod inne i natt och blev ordentligt insmord med Helosansol i går kväll.

Tror det har att göra med att han fäller av fölpälsen nu och den nya pälsen under är inte tillräckligt täckande än... Man ser ju skinnet tydligt igenom pälsen. Hoppas det i alla fall så att han inte ska bli överkänslig för solen sedan - i så fall ställer jag in mig på att han ska slippa lida varje sommar hela livet av denna åkomma!

Han såg bättre ut i morse, den mesta hårda huden har mjuknat lite. Men veterinär rådfrågades i alla fall om vad som kan göras för att snabbt lindra det som uppkommit. Såklart undvik solen! Han står inne över dagen också nu, det mulnar dock på nu och skulle börja regna sedan, så då kan han ju kanske gå ut innan solnedgången i dag :) Annars är det bara att hålla rent och smörja! Har läst om alla möjliga preparat som ska vara bra, och har buffrat upp med en del.

ALLA TIPS ÄR VÄLKOMNA!!


Som om inte det var nog med bekymmer redan så har Ziwa fått sig en klockren smäll över näsbenet! Har en "liggande" hårlös halvmåne över nosryggen (dock inget öppet sår). Hon har svullnat lite (syns knappt om man inte vet hur hon ser ut annars) utmed nosryggen och mest ner över höger sidan, dock är hon inte trycköm någonstans. Förhoppningsvis försvinner det helt så hon inte får några pålagringar någonstans...

Har varit lite kinkigt i gänget ett tag nu. Vanja är inte alls sig själv och är oftast arg på de andra hästarna och gör utfall mot dem. Det gör att de andra också känner sig trängda och lite osäkra på varandra. Får en känsla av att hon har mer ont än hon visar - har beslutat att hon ska få sluta sina dagar snarast. Låter hårt, men det kommer bli oerhört tufft för mig - hon är en väldigt speciell häst, men jag gör det för hennes skull. Hon har haft tillräckligt med elände i sitt liv... Hon förtjänar definitivt inte att gå och må dåligt...

NU får jag berätta :)

Vi fick oss som sagt en riktig överraskning i stallet 26/6 - Ja det var ett föl, men inte riktigt som vi tänkt oss! :)
Salima visar inga tecken på att vilja föla, tror inte att det blir något föl där :( Däremot hade Carizma fått ett litet hingstföl!! Tyckte väl att hon var "onormalt" tjock! Men man slog ju bara bort det med att det är ju trots allt en ponny = lättfödd!

Han är en liten isabell-kille med stjärn o strimma alt strimbläs o vita bakfötter - var ju inte så svårt att lista ut vem som är skyldig till det snedsprånget! Finns ju bara en som kan lämna "gula" avkommor här...

Han har fått namnet Apricot's Cotillion, och ser ut så här :)

     

DET kan man kalla överraskning!!

Ja, i dag fick man sig en riktig överraskning i stallet :) :D
Får berätta mer lite senare....

Hmmmm

Spånar lite bland årets utställningar...
Tanken var att visa fölen, men är även sugen på att visa Ziwa också... Tyvärr är det ju inte överhopat med utställningar här omkring.

Funderar på om jag skulle visa Quento på Valla i Juli, eller vänta och visa honom i Nybro i augusti... Skulle gärna visa Ziwa i Nybro också :S

Lutar åt att Quellan och Youqer visas i Vreta i oktober... Dels för att jag hellre åker med Youqer utan mamma och dels för att Quellan ska få så mycket tid på sig som möjligt att bli färdig för ett sådant äventyr. Skulle dock hellre visat Youqer på någon av de tidigare utställningarna...

Har lite att fundera på... Hoppas det kommer till några flera visningstillfällen under tiden.Hovslagaren var ute i dag och fixade till fötterna på några av våra pållar.

Ziwa som varit så ömfotad efter tidigare verkningar sista året har sedan förra verkningen blivit mycket bättre :) Hon var ändå lite lång i tårna (tror hon gått mer på trakterna när hon ömmat och det har gjort att tån lägger iväg) så jag ville ta ner henne i tån och med risk för att hon skulle bli ömfotad igen så beslutade vi att vi lägger på henne skor en verkningsperiod för att få hoven att sträva i rätt vinkel. Hon hade inte så mycket att spika i när skon skulle på dock, så hon kände av sömmarna - inte bra! Skon åkte av lika fort! Nä, då får jag finna mig i att vänta tänkte jag, för nu lär hon ju vara extremt ömfotad när hon verkades ner för skoning - och var så känslig för sömmarna! När hon sedan skulle ut till hagen tänkte jag; hur ska detta gå - stackars häst - på grusvägen med! Vi kom ut och jag väntade mog att hon i prinsip skulle stappla fram på framfötterna sittandes på bakbenen :( Men hästen trippar fram som inget hänt!! :) Visst de allra största stenarna reagerade hon på, men inte ens så mycket som hon gjort efter tidigare "vanliga" verkningar :)

Quellan skötte sig strålande vid sitt första möte med hovslagaren! Lite osäker först, men när hon väl ställt sig gick det kanon! :) Hon var lite sned på höger fram, men inte så det var direkt avvikande. Var orolig att hon skulle slitit snett nu när hon belastat benen så konstigt, och att det i sin tur skulle leda till mer problem i benställningen - så det var skönt att höra!

Youqer däremot fick värsta frispelet när första bakhoven skulle tas :O - men tror han fick mer panik av att han blev fasthållen i grimman än att vi höll på med fötterna... För när han väl lugnat sig var det inga problem :)

Sevillana stod som hon inte gjort annat :) Duktig pålle :)

Zoquento :)

Tror detta blir en stilig kille :P
Han växer så det knakar och är just nu väldigt hög i baken, tror han kommer bli ganska stor...
klart.se

**************
RSS 2.0

Free Blog Content

Free Blog Content

Antal besökare
fr.o.m 110909
**************
**************
Välkommen till
stall Goldcot!
**************
Jag som innehar stuteri-
namnet heter Angelica
men även övriga familje-
medlemmar infattas.

Namnet Goldcot
godkändes hos SPAF
14/11-09

Från 30/5-11 har syster
Jessica fått ett eget
namn, och heter numer
stall Apricot!

**************