Fölutställning :)

Vi tyckte att vi kom iväg sent till Söndagens utställning i Gottlösa, så pass så jag faktiskt ringde på vägen och kollade om det var några strykningar under morgonen - och tala om att vi var på väg. Andra klassen påbörjades precis då med 7 startande, och därefter var två klasser med totalt 5 startande. Då tänkte vi att vi precis skulle hinna :)

När vi anmälde oss så sa de att de precis hade börjat undra vart vi tagit vägen - HJÄLP :O då är vi sena, tänkte vi!
Ut med fölen finputsa lite och sedan fram vid ridhuset för lite uppvärmning...
Men sedan fick vi vänta... och vänta... och vänta... Vi väntade nog minst en timme!
Fölen började bli lagom uttråkade när det var dags att kliva in i ridhuset...

Alla skötte sig dock VÄLDIGT bra! Med tanke på att detta var första gången hemifrån. Första gången utan mamma så länge för mina tre föl (har inte påbörjat avvänjningen av dem än). Första gången bland främmande hästar och första gången hingstfölen åkte transport (Quellan har ju åkt några gånger med mamma innan). Youqer som totalvägrade att gå fram till transporten första gången har provlastats en gång sedan och då gick det bra med lite muta. Gick jättebra både hemma och när vi skulle hem med alla tre fölen.

Är mäkta imponerad av dem alla! Fick även beröm av andra på platsen för hur välhanterade de är :) Poängen är att de är inte jättemycket tränade - utan detta är bara ett bevis på att vår avel går åt det håll vi strävar efter, ponnier med ett MYCKET bra temperament och stor samarbetsvilja :D

Kändes som domaren över lag var ganska hård i sin bedömning. Fölen är ju väldigt olika långt i sin utveckling, och är i olika växtfaser. Vilket förstås inte är det optimala. Tycker personligen att 5-6 månader är en lite dum ålder att visa i, men eftersom mina föl drabbats av än det ena och än det andra har det liksom inte varit läge innan...

Resultatet blev


Reserv BIR (Reserv Bäst I Rasen) med 38 p fick Goldcot Zoquento, snuvad på BIR titeln av Apricot's Sevillana med en poäng :) Självklart skulle ju våra ponnier erhålla dessa titlar eftersom det endast var våra ponnier med i vår klass, men det är ju roligt ändå :D

Zoquentos poäng (38 p - silver) blev en riktig överraskning för mig eftersom han just nu är ganska tunn, förmodligen relaterat till att han nyligen var riktigt halt. Jag hade inte räknat med att han skulle lyckas så bra i dag faktiskt :)
Han var dock lite oengagerad när vi skulle röra på oss så det blev bara halvdant, men han var duktig ändå! :)

Youqers poäng (35 p - silver) blev jag dock först riktigt besviken på, men efter att ha funderat så är han ju faktiskt inte riktigt av ponnytyp, utan mer storhästmodell (kommer ju säkert att bli stor häst också). Så detta gör ju förstås att poängen dras ner.
Han var jätte laddad innan det blev hans tur och jag oroade mig lite för om vi skulle hinna stanna innan avspärrningen i traven, men han blev tvärtom (förmodligen höll jag tillbaka lite för mycket först) och han ville inte springa på alls...

Yonquelles poäng (34 p - brons) var väl ingen överraskning även om man förstås hoppas på lite mer... Hon skötte sig dock mycket bra! Hon ville gärna lägga sig och rulla sig när vi stod och väntade på att få visa upp oss :D men vi lyckades hålla oss på benen.

Apricot's Sevillana och Goldcot Zoquento gick båda vidare till Bästa Föl. Vi valde dock att åka hem med Zoquento eftersom det var en tung dag för fölen ändå - och de längtade hem till sina mammor!
Sevillana stannade dock kvar och placerades som 3:e bästa föl...
Känns som sagt som domaren var något hård i sin bedömning med bara ett eller två guldföl (om nu något?), ska bli intressant att se vad övriga föl belönades med för poäng :)

Ett stort tack till Lina för att vi fick låna hennes transport, och till alla våra familjemedlemmar som ställde upp och följde med som handlers och chaufförer :)


Kommentarer
Postat av: Lina - Tävla om swarovskiarmband från Butik Quse

Duktiga de är! :) Säg till om ni behöver låna transport igen

2011-10-25 @ 13:26:40
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Grattis till era framgångar!!

2011-10-27 @ 12:59:14
URL: http://stallrosen.bloggplatsen.se
Postat av: Catharina

Hej!

Grattis till framgångarna, roligt att läsa!Undrar om du läst mitt inlägg under din rubrik "kommentarer" angående Zebrano?

2011-10-27 @ 15:25:58
Postat av: Angelica

Tack för gratulationerna!Lina: Hör absolut av oss i så fall - Tack än en gång!Catharina: Ursäkta att det drog ut på tiden, men nu har du fått mail! :)

2011-10-27 @ 19:21:00
URL: http://goldcot.blogg.se/
Postat av: Nina Liljedahl

Tack för dina positiva ord om utställningen ! :)Det gick ju väldigt sakta med bedömningen....domaren var VÄLDIGT noga. Att vi i sekretariatet undrade lite över var ni var, berodde helt på oss själva och inte på er. Vi hade inte riktigt insett hur lång tid bedömningen tog. Dessutom var det flera efter er som redan var anmälda, så vi missbedömde situationen lite. Jag ber om ursäkt för det och hoppas att vi inte stressade upp er allt för mycket.Rent privat blev jag lite ledsen över att inte Youqer fick bättre poäng. Han är så himla lik en häst jag haft, den käraste av dem alla, Picasso hette han (för att han var så fint tecknad). Samma sneda bläs (fast de hade åt olika håll) och jättefin teckning. Men min Picasso var trefärgad skäck, Youqer är väl svartskäck?

Jag tyckte i alla fall att Youqer var finast av alla <3

2011-10-28 @ 20:39:46
URL: http://stallskogalund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

klart.se

**************
RSS 2.0

Free Blog Content

Free Blog Content

Antal besökare
fr.o.m 110909
**************
**************
Välkommen till
stall Goldcot!
**************
Jag som innehar stuteri-
namnet heter Angelica
men även övriga familje-
medlemmar infattas.

Namnet Goldcot
godkändes hos SPAF
14/11-09

Från 30/5-11 har syster
Jessica fått ett eget
namn, och heter numer
stall Apricot!

**************