Sorgblandad glädje...

Luna fölade i natt, och det visade sig att hon faktiskt var dräktig med tvillingar... Vi har skojat lite om det eftersom hon haft en sådan jätte-mage, men jag kunde väl aldrig tro att det faktiskt var så!! Av den enkla anledningen att ett sto oftast kastar ett eller båda tvillingfoster i ett relativt tidigt skede. De som ändå går igenom dräktigheten med 2 föl brukar föda runt en månad för tidigt - men Luna är ju nästan på pricken 11 månader (dygn 334), vilket är en normal fullgången dräktighet. Därför var jag inte särskilt orolig inför fölningen.

Tyvärr visade det sig ju nu att det verkligen var två föl! Den ena ett ganska rejält föl - normalstor mot stor kan man väl säga, nästan dubbelt så stor som den andra. Att båda skulle överleva var ju inte särskilt troligt, det är ju VÄLDIGT ovanligt! Dock så är det konstigt nog den lilla kraken som lever! Hoppas bara att det fortsätter så! NU är jag desto mer orolig för fölet!

Den lilla krabaten är ett stoföl som än så länge är ganska ostadig i sina leder... Hoppas och ber om att hon nu ska klara livhanken och bli stadig i sina ben. Mat har hon i överflöd, det bara sprutar ut från Luna.

Här är några bilder på lillan som fått namnet Goldcot Yonquelle, verkar bli mörkgulbrun, med härlig bläs och vitt båda bak.
Ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna! Min mobilkamera ställer om sig lite som den tycker i bland!Så liten, så liten - mamma är bara 147 cm så ni kan tänka er hur liten hon är! Hundtäcket hon har på sig är 65 cm långt - och STORT!


Vår förlorade prinsessa får namnet Goldcot Yonquette - och hon kommer finnas i våra hjärtan!
En vacker gulbrun (åt det ljusare hållet) tjej med stor stjärn och vita sockar på båda bak! Önskar att jag fått lära känna henne, kommer sörja henne länge...


Kommentarer
Postat av: Lina - Team Hippoteket

Men oj vilken chock det borde ha varit. Hoppas nu denna krabat överlever! <3

2011-05-04 @ 16:08:02
URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

klart.se

**************
RSS 2.0

Free Blog Content

Free Blog Content

Antal besökare
fr.o.m 110909
**************
**************
Välkommen till
stall Goldcot!
**************
Jag som innehar stuteri-
namnet heter Angelica
men även övriga familje-
medlemmar infattas.

Namnet Goldcot
godkändes hos SPAF
14/11-09

Från 30/5-11 har syster
Jessica fått ett eget
namn, och heter numer
stall Apricot!

**************